beschermkapje-doorzichtig-kunststof
Leestijd: 2 minuten

Doorzichtige kunststoffen toepassen

Drie doorzichtige kunststoffen met veel verschillende toepassingen: polycarbonaat, PMMA en PETG. In dit artikel lees je alles over de gelijkenissen en verschillen tussen deze drie kunststoffen. Zo is de een sterker dan de ander of beschikt het over een betere UV-bestendigheid. Je gaat meer te weten komen over de toepasbaarheid van de doorzichtige kunststoffen Polycarbonaat, PMMA en PETG.

Doorzichtig kunststof komt vooral terug in de (machine)bouw en reclamebranche. Daarnaast zijn de kunststoffen ook toepasbaar in de voedingsmiddelenindustrie. Hiervoor dient het materiaal wel te voldoen aan de regels van de Good Manufacturing Practice. Polycarbonaat, PMMA en PETG zijn alle drie geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie. 

Polycarbonaat toepassingen

Een veelzijdig kunststof dat voor verschillende toepassingen gebruikt wordt dankzij een aantal waardevolle eigenschappen. Denk hierbij aan:

– Machinebescherming
– Beglazing van bushokjes
– Helmvizieren
– Veiligheidsglazen
– Terrasoverkappingen
– Veiligheidsbrillen

PMMA toepassingen

PMMA zie je veel terug in het dagelijks leven. PMMA wordt bijvoorbeeld gebruikt voor scooter windschermen of als beglazing van een aquarium. Andere voorbeelden zijn:

– Reclameborden
– Uithangborden
– Maatbekers
– Veranda’s
– Voorzetramen
– Afscherming

PETG toepassingen

Deze doorzichtige kunststof zie je terug in de chemische-, medische- en voedingsmiddelenindustrie. PETG kan toegepast worden als:

– Medische verpakking
– Petflessen
– Machinebescherming
– Dialyse apparatuur
– landbouwmachine afschermkap

Bewerken van doorzichtige kunststoffen

Er zijn verschillende manieren om Polycarbonaat, PMMA en PETG te bewerken. De meest gebruikelijke bewerkingen zijn frezen, lasersnijden, buigen of graveren. Voor PMMA en PETG geldt dat deze enkel te buigen zijn onder een hoge temperatuur. Polycarbonaat is daarentegen eenvoudig koud te buigen. Hiervoor mag het materiaal echter niet te dik zijn.

Lasersnijden en graveren van doorzichtig kunststof

Polycarbonaat, PMMA en PETG zijn uitstekend te snijden of te graveren met behulp van een laser. Lasersnijden is een snelle en uiterst precieze manier om kunststof te snijden. Moeiteloos maakt de lasermachine perfecte gleuven, haakse hoeken of gaten op maat. Het is mogelijk om doorzichtige kunststoffen te lasergraveren. Hierbij is het belangrijk om de lasermachine op de juiste manier in te stellen zodat de laser niet door het materiaal heen snijdt.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

Wat is een lasermachine?kunststof-lasersnijden-laserdoorzichtige-kunststof-platenVergelijken van doorzichtige kunststoffen
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring