Kunststof bewerken

Kunststoffen kunnen op eindeloos veel manieren bewerkt worden. Dit is te danken aan de eigenschappen van het materiaal. Zo is kunststof een erg praktische en veelzijdig inzetbare materiaalsoort. Daarnaast is kunststof ook nog eens erg betaalbaar. Hierdoor is het voor veel partijen een logische keuze om met bewerkte kunststof onderdelen aan de slag te gaan. Kunststoffen worden niet voor niets veel bij de productie van diverse onderdelen en halffabricaten gebruikt. Uiteraard zijn niet alle kunststoffen hetzelfde. Er zijn verschillende kunstsoorten op de markt. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken. Het is belangrijk om altijd een geschikte bewerkingsmethode te kiezen. De juiste manier van bewerken is met name afhankelijk van het type kunststof dat je gaat gebruiken. 

Met de nodige kennis en de juiste machines kunnen kunststoffen op een zeer efficiënte manier bewerkt worden. Laat het bewerken van kunststoffen altijd aan professionals over zodat je er zeker van kunt zijn dat er halffabricaten van de hoogste kwaliteit geproduceerd zullen worden.

Technieken voor het bewerken van kunststoffen

Er zijn verschillende technieken die toegepast kunnen worden om kunststoffen te bewerken. De belangrijkste bewerkingsmethode is het lasersnijden van kunststof. Bij kunststof lasersnijden heb je een hoge mate van vormvrijheid en realiseer je een zeer nauwkeurig eindresultaat. Daarnaast gaat een lasersnijmachine snel te werk waardoor de oplevering van de kunststof halffabricaten niet lang op zich zal laten wachten. Het is dan ook niet verrassend dat veel partijen hun kunststoffen door een lasersnijmachine laten bewerken. Naast het lasersnijden kunnen andere bewerkingsmethoden ook een uitstekende keuze zijn. 

Dit zijn de belangrijkste bewerkingsmethoden:

Iedere techniek vraagt om de nodige kennis, ervaring en natuurlijk om geschikte machines. Al deze zaken zijn van belang om het bewerken van een bepaalde kunststofsoort op een succesvolle manier uit te kunnen voeren. 

Professioneel bewerken van verschillende soorten kunststof

Veel kunststoffen zijn geschikt om te bewerken. Bij de meeste kunststoffen is het mogelijk om meerdere bewerkingsmethoden toe te passen. Afhankelijk van jouw ontwerp zullen we bepalen welke bewerkingstechniek het meest geschikt is en voor het beste eindresultaat zal zorgen. 

Bij Fleva Products werken we met name veel met de volgende kunststoffen: 

Wil je een ander type kunststof laten bewerken? Dan is dit in bijna alle gevallen geen enkel probleem. Er zijn meer kunststoffen die we bij Fleva Products kunnen bewerken. We bekijken per idee of per vraagstuk welke kunststofsoort het meest geschikt is. 

De bewerking van kunststoffen bij Fleva Products

Ben je van plan om een uniek product van kunststof op de markt te brengen? En heb je een bepaalde vorm in gedachten die niet zomaar geproduceerd kan worden? Dan staan wij voor je klaar. Het is belangrijk om tijdens de ontwikkelfase al met de juiste partij te schakelen. Alleen dan krijg je passend advies over de beste bewerkingsmethode en de meest geschikte materiaalsoort. 

Uiteindelijk bespaar je tijd en kosten door advies van een professionele partij, zoals Fleva Products, in te schakelen. Bij Fleva Products zijn we al jarenlang actief in het vak en hebben we de kennis, ervaring én natuurlijk de machines in huis om kunststoffen op de juiste manier te bewerken. We kunnen vrijwel alle kunststoffen voor je bewerken. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Wil je meer weten over de bewerking van kunststoffen?

Een goede partner mag niet ontbreken wanneer je kunststof tot een hoogwaardig halffabricaat wil laten bewerken. Bij Fleva Products geven we je graag vrijblijvend advies. Na een gesprek met ons weet je precies welke kunststofsoort en welke bewerkingstechniek het beste bij jouw idee, ontwerp of project past. Neem contact met ons op door te bellen, mailen of door onderstaand contactformulier in te vullen en wie weet werken we binnenkort samen aan jouw project.

kunststof-frezen-met-freesmachine
plexiglas-cover-voorzien-van-een-verzinking
machine-bezig-met-lasersnijden
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring