Kunststof buigen

Kunststof buigen

Naast het lasergraveren, lasersnijden, graveren en frezen bent u bij Fleva Products ook aan het juiste adres voor het laten buigen van uw kunststoffen. Vrijwel alle thermoplastische kunststoffen kunnen met behulp van warmte worden vervormd of verbogen. U kunt bijvoorbeeld ABS, PMMA, Acrylaat en Plexiglas laten buigen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van geschikte kunststoffen.

Technieken kunststof buigen Fleva Products

Er zijn diverse technieken mogelijk voor kunststof buigen, maar de techniek waar Fleva Products voornamelijk veel gebruik van maakt zijn machines die voorzien zijn van stralingsbalken, ook wel kunststof buigmachines genoemd. De kunststof buigmachine is voorzien van een aantal warmte spiralen waar kunststof opgelegd wordt. Vervolgens bereikt de kunststof een bepaalde warmte waardoor de kunststof vloeibaar wordt. Nu kan het kunststof buigen beginnen!
Hiervoor gebruiken wij voor de samples en kleine aantallen speciale hoek en radius malen. Bij grotere aantallen maken wij gebruik van opmaat gemaakte mallen die specifiek bedoeld zijn voor de desbetreffende opdracht, om zo de doorlooptijd en de kwaliteit van de serieopdracht te kunnen continueren. Wij kunnen al kunststoffen vanaf 0,4 mm dik tot maar liefst een dikte van 10 mm moeiteloos buigen.

Interesse gewekt?

Wilt u meer informatie over het kunststof buigen van uw halffabricaten? Contact ons.

Wilt u direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Naast de techniek: kunststof buigen kunnen wij u nog veel meer technieken aanbieden:

Welke kunststoffen laten zich uitstekend buigen?

Het buigen van Plexiglas, Acrylaat en Polycarbonaat wordt veel gedaan. Tal van andere kunststoffen zijn ook zeer geschikt om te buigen.

Kunststof machinekappen / beschermplaten

In onder andere de machinebouw staat veiligheid voorop, daarom maken wij dagelijks in opdracht van diverse machinebouwers kunststof beschermplaten en machinekappen.

Vaak wordt ervoor gekozen om de beschermplaten en machinekappen van Polycarbonaat, PETG of PMMA of ABS te maken, dit heeft te maken met de eisen die er gesteld worden aan de veiligheid van het onderdeel of van de machine. Denk hierbij aan bepaalde eisen m.b.t. slijtvastheid, temperaturen en/of chemicaliën.

Het is belangrijk dat machinekappen en beschermplaten voldoen aan uw veiligheidseisen, maar ook is het belangrijk dat de machinekappen uw productievoortgang niet belemmeren. Wij zullen hierin met u meedenken en u de veiligste, op maat gemaakte oplossing bieden.

WAT MAAKT ONS UNIEK

RECENTE PROJECTEN


HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring