Kunststof Frezen

Frezen is een zeer populaire bewerkingstechniek waarbij de vorm van een kunststof plaat aangepast wordt. Bij het frezen wordt een freesmachine gebruikt die de kunststof platen de gewenste vorm zal geven. De grote mate van vormvrijheid biedt de kans om kunststof halffabricaten in unieke vormen te produceren. Om die reden wordt het frezen van kunststoffen voor veel verschillende industrieën toegepast. Bijna alle technische kunststoffen kunnen door middel van een freesmachine bewerkt worden. 

Het frezen van kunststoffen biedt een aantal grote voordelen waardoor het nog steeds een veelgebruikte bewerkingstechniek is. Kunststof frezen is zeer nauwkeurig, erg snel en relatief voordelig. Voor veel partijen is CNC frezen de beste keuze als het aankomt op het produceren van kunststof halffabricaten. Door de freeswerkzaamheden door een professionele partij uit te laten voeren, genereer je een prachtig eindresultaat.

Wat houdt het frezen van kunststoffen precies in?

Frezen is een zeer effectieve bewerkingstechniek. Bij het frezen van een kunststof plaat wordt er met behulp van roterend gereedschap omliggend materiaal verwijderd. Het roterende gereedschap is de frees. Om te kunnen frezen is een freesmachine noodzakelijk. 3-assige freesmachines zijn veelzijdig in te zetten en worden daarom veel gebruikt. 3-assig betekent dat de freesmachine op 3 manieren kan frezen: van links naar rechts, van voor naar achter en van boven naar beneden. Hierdoor is het mogelijk om kunststof platen naar wens te bewerken. 

Meer over de freesmachine waarmee technische kunststoffen bewerkt worden: het werkbereik van een freesmachine is erg belangrijk. Een groot werkbereik zorgt ervoor dat er genoeg ruimte voor kunststof platen beschikbaar is. Het bewerken van grote werkstukken is in dat geval geen enkel probleem. Daarnaast is een vacuüm werkblad essentieel om te voorkomen dat het kunststof materiaal verschuift terwijl de freesmachine bezig is. Een ander voordeel van een vacuümtafel is het feit dat opspanmaterialen meestal niet nodig zijn. Hierdoor is het mogelijk om vele malen efficiënter te werken. Dit komt natuurlijk ten goede voor het uiteindelijke kostenplaatje.

Nauwkeurig
Snel
Voordelig

Geschikte technische kunststoffen voor CNC frezen

De meeste technische kunststoffen kunnen zonder problemen door middel van een freesmachine bewerkt worden. Goed om te weten is wel dat de mogelijkheden per kunststofsoort kunnen verschillen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van kunststoffen die zich uitstekend laten frezen:

Kosten van kunststof freeswerk

De totale kosten voor het frezen van technische en thermoplastische kunststoffen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard spelen de aantallen een belangrijke rol, maar ook de kunststofsoort bepaalt mede de prijs voor het laten frezen van kunststof platen. Daarnaast mag de complexiteit van de opdracht niet vergeten worden. Ingewikkelde vormen leiden tot een ander kostenplaatje dan eenvoudig freeswerk. Natuurlijk kunnen we altijd een vrijblijvende indicatie of offerte voor je opstellen.

Interesse gewerkt? Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Als je interesse hebt gekregen om kunststof halffabricaten te laten frezen, kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Zeker als je al weet met welk type kunststof je wil werken, kunnen we snel een prijsopgave opstellen. Onderaan deze pagina vind je een offerteformulier waarbij je de mogelijkheid hebt om bestanden te uploaden.  

Natuurlijk is het ook geen probleem als je eerst wat meer wil weten over het frezen van technische kunststoffen. Neem gerust contact met ons op voor extra informatie!

HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring