Kunststof nauwkeurig Lasersnijden

Men kiest er steeds meer voor om kunststof halffabricaten of platen niet meer traditioneel te frezen maar om de halffabricaten te laten lasersnijden.

Door te snijden met een laser kan een kunststof halffabricaat namelijk nog nauwkeuriger bewerkt worden. Het creëren van kunststof maatwerk is hierdoor geen probleem. Om in te spelen op deze ontwikkelingen beschikt Fleva Products over meerdere krachtige CO2- lasermachines waarmee de halffabricaten nauwkeurig en snel met de laser gesneden kunnen worden.

Bekijk de video om een van onze lasermachines aan het werk te zien!

Wat is lasersnijden?

Lasersnijden is een techniek waarmee wij kunststof planten door middel van een laser zeer nauwkeurig kunnen bewerken. Het kunststof wordt geheel op maat en naar jouw wens gesneden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een laserbundel waar een laserstraal in zit, deze laserstraal heeft een zeer hoge intensiteit. Doordat de laserstraal een breedte van slechts een tiende van een millimeter heeft, kan er zeer nauwkeurig gesneden worden.

Bij het laseren is het snijden van complexe vormen geen enkel probleem. Doordat de laser contactloos werkt, treedt er nauwelijks braamvorming op. Het is mogelijk om veel verschillende kunststoffen bij ons te laten lasersnijden. Hiernaast zie je een overzicht van verschillende soorten kunststoffen. 

Welke kunststoffen lasersnijden?

De volgende kunststoffen laten zich nauwkeurig snijden met een laser:

Waarom lasersnijden?

 • Zeer snel en flexibel
 • Er treedt geen tot nauwelijks braamvorming op
 • Nauwkeurig (tot een tiende millimeter!) 
 • Lasersnijden biedt een grote vormvrijheid 

De voordelen van het lasersnijden van kunststoffen

Het lasersnijden van kunststoffen biedt veel voordelen ten opzichte van het frezen van kunststoffen. Doordat de laser weinig spanning zet op het materiaal, hoeft de rand van het gesneden halffabricaat niet nabewerkt te worden; de rand is al zeer scherp en zonder of met nauwelijks braamvorming gesneden. Ook werkt lasersnijden zeer schoon, er is namelijk geen sprake van stof of andere stukjes kunststof die rondvliegen. Het is mogelijk om te lasersnijden in allerlei vormen, geheel naar wens. Daarnaast is het laseren van kunststof zeer snel en flexibel in te zetten. De gewenste vorm is gemakkelijk aan te passen. Zowel kleine als grote oplages zijn geen probleem met het lasersnijden van kunststof. Ook is lasersnijden sneller t.o.v. andere snijtechnieken.  

Door onze moderne lasersnij machines is het mogelijk zeer nauwkeurig te werk te gaan. Er is weinig materiaalverlies en een laser kan werken tot op een nauwkeurigheid van een tiende millimeter!  

machine-bezig-met-lasersnijden

Interesse gewekt?

Wil je meer informatie over het lasersnijden van halffabricaten? Neem contact met ons op.
Ons bedrijf is gevestigd in Lieshout, vlakbij Eindhoven.

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Naast de techniek: lasersnijden kunnen wij nog veel meer technieken aanbieden:

kunststof-in-de-lasermachine
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring