Kunststof Lasersnijden

Het lasersnijden van kunststoffen blijft aan populariteit winnen. Steeds meer partijen kiezen ervoor om kunststof halffabricaten, platen en onderdelen te laten lasersnijden. Het traditionele frezen komt hierdoor wat meer op de achtergrond te staan. Door de kunststoffen met een laser te bewerken, kun je zeer nauwkeurig te werk gaan. Het creëren van maatwerk met een lasermachine is geen enkel probleem. Fleva Products is in het bezit van meerdere krachtige lasermachines. Met deze moderne machines kunnen kunststof halffabricaten eenvoudig met de laser gesneden worden. Binnen een mum van tijd zijn je kunststof onderdelen volledig op maat gemaakt. Dat is de kracht van kunststof lasersnijden. 

Op maat lasersnijden van kunststof platen

Kunststof lasersnijden is een geavanceerde techniek waarbij we kunststof platen door middel van een laser op een zeer nauwkeurige manier kunnen bewerken. Er zijn verschillende soorten kunststof platen die hierbij gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan Plexiglas, ABS en POM-C. Platen die van deze kunststoffen gemaakt zijn, kunnen wij geheel op maat en helemaal naar wens uitsnijden. 

Het lasersnijden van kunststoffen werkt als volgt: een lasermachine zorgt voor een laserbundel waar een laserstraal in zit. Deze laserstraal heeft een zeer hoge intensiteit. Doordat de laserstraal een breedte van slechts een tiende van een millimeter omvat, kan er zeer nauwkeurig met de laserstraal gesneden worden. Hierdoor is het uitsnijden van complexe vormen geen enkel probleem. Daarnaast werkt een laser volledig contactloos, waardoor er vrijwel geen braamvorming optreedt. 

Voordelen van het lasersnijden van kunststoffen

Kunststof lasersnijden heeft een aantal voordelen. In het kort zijn dit de belangrijkste voordelen van het lasersnijden van kunststoffen:

 • Kunststof lasersnijden is snel en flexibel in te zetten
 • Er treedt geen tot nauwelijks braamvorming op
 • Lasersnijwerk is enorm nauwkeurig (tot een tiende van een millimeter)
 • De vormvrijheid bij kunststof lasersnijden is zeer groot 

Het lasersnijden van kunststoffen wordt veelal als alternatief voor het frezen van kunststoffen gezien. Kunststoffen lasersnijden heeft grote voordelen ten opzichte van frezen. Doordat de laser weinig spanning op het materiaal zet, hoeft de rand van het gesneden kunststof halffabricaat niet nabewerkt te worden. De rand is namelijk al zeer scherp en heeft weinig tot geen last van braamvorming. Daarnaast is kunststof lasersnijden een zeer schone bewerkingstechniek. Er is geen sprake van stof of stukjes kunststof die door de ruimte heen vliegen. 

Zowel kleine als grote oplages zijn mogelijk bij het lasersnijden van kunststoffen met moderne lasermachines. De gewenste vorm is eenvoudig aan te passen. Als laatste zorgen onze moderne lasermachines voor minimaal materiaalverlies waardoor er zeer kostenefficiënt en duurzaam gesneden kan worden.

Geschikte kunststoffen voor lasersnijwerk

Onderstaande kunststoffen zijn zeer geschikt om met een laser te bewerken: 

De kosten van kunststof lasersnijden

De kosten die bij het lasersnijden van kunststoffen komen kijken, verschillen uiteraard enorm per opdracht. Het type kunststof, de gewenste hoeveelheid van de halffabricaten en de complexiteit van de bewerking spelen hierbij een belangrijke rol. Voor een prijsberekening of voor een indicatie van de kosten kun je altijd bij ons terecht. We zijn transparant en geven graag duidelijkheid over het kostenplaatje. 

Interesse gewekt? Vraag online een vrijblijvende offerte aan

Je kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen. Ideaal als je al weet met welke kunststofsoort je jouw halffabricaten wil laten lasersnijden. 

Wil je eerst wat meer informatie over het lasersnijden van kunststoffen? Neem dan zeker eens contact met ons op.

HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring