Plexiglas lasersnijden

Plexiglas, ook wel perspex genoemd, is een thermoplastische kunststof die zich uitstekend laat lasersnijden. De kunststof is transparant en heeft waardevolle kenmerken waardoor je het materiaal voor veel verschillende toepassingen in kunt zetten. Daarnaast zorgen de eigenschappen van plexiglas ervoor dat het materiaal op een nauwkeurige manier lasergesneden kan worden. Zo is plexiglas in verschillende maten, diktes en kleuren te krijgen. Het lasersnijden van plexiglas gebeurt met een lasermachine. De laser zorgt voor scherpe randen en een glad resultaat. Ook is het lasersnijden van plexiglas een efficiënte methode om de kunststof te bewerken. De mogelijkheden zijn eindeloos en de vormvrijheid is groot!

Plexiglas platen bewerken met een lasermachine

Het bewerken van plexiglas platen met een lasermachine is een uitstekende methode. Lasersnijden gaat snel en je kunt zeer nauwkeurige resultaten realiseren. Iedere vorm is mogelijk. Doordat de laserstraal van de lasermachine nog geen tiende van millimeter dik is, kunnen er strakke uitsparingen uit het plexiglas gesneden worden. Bij het lasersnijden van perspex treedt er daarnaast bijna tot geen braamvorming op en gaat er weinig materiaal verloren. De vormvrijheid en flexibiliteit bij het lasersnijden van plexiglas is groot. Bedrijven uit veel verschillende branches kiezen ervoor om hun kunststoffen te laten lasersnijden door de voordelen die het met zich meebrengt.

Het lasersnijden van plexiglas bij Fleva Products in Lieshout

Bij Fleva Products hebben we jarenlange ervaring met het lasersnijden van plexiglas en maken we gebruik van een hoogwaardig & modern machinepark. Hierdoor kunnen we plexiglas lasersnijden met de grootste precisie. Wij produceren dan ook ieder jaar duizenden kunststof onderdelen en plexiglas halffabricaten op maat.

Voordelen van perspex lasersnijden

Het lasersnijden van perspex biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere bewerkingstechnieken:

 • Hoge mate van vormvrijheid en flexibiliteit 
 • Goedkoper en sterker dan alternatieve materialen zoals glas
 • Nauwelijks tot geen braamvorming
 • Er gaat weinig tot geen materiaal verloren
 • Het lasersnijden van plexiglas is een snelle bewerkingsmethode

Toepassingen van lasergesneden platen van plexiglas

Lasergesneden platen van plexiglas worden op veel manieren gebruikt. Hieronder worden enkele voorbeeldtoepassingen van plexiglas opgesomd:

 • Displays voor winkels en beurzen 
 • Behuizingen voor kwetsbare onderdelen
 • Reclameletters voor kantoor- en bedrijfspanden
 • Naamborden voor woningen
 • Onderdelen van machines zoals beschermkapjes

Lasergesneden plexiglas ten opzichte van glas

Lasergesneden plexiglas platen worden vaak ingezet als een vervanger van glas. Dit heeft te maken met de voordelen die plexiglas, ten opzichte van glas, biedt. Vooral bij projecten waarbij gewichtsbesparing belangrijk is, wordt plexiglas vaak gebruikt. Plexiglas is namelijk stukken lichter dan gewoon glas. Daarnaast laat de kunststof zelfs meer licht door! Ook is het gemakkelijk om plexiglas in verschillende vormen te produceren, omdat je het kunt lasersnijden. Bij glas is vervorming vele malen lastiger. Als laatste heeft plexiglas nog twee belangrijke voordelen: het is sterker en goedkoper dan glas! 

Kosten voor het lasersnijden van plexiglas

De kosten voor het lasersnijden van plexiglas verschillen per project. Hierbij wordt er naar een aantal zaken gekeken, zoals de dikte en de afmetingen van de platen. Ook de hoeveelheid plexiglas platen die met de laser bewerkt moeten worden, speelt een grote rol bij het complete kostenplaatje. Voor meer informatie over de kosten van het lasersnijden van plexiglas kun je altijd contact met ons opnemen. Gebruik hiervoor het formulier onderaan deze pagina of bel ons even op! 

plexiglas-gefreesd-en-voorzien-van-tapgaten
plexiglas-soevereinen
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring