Plexiglas lasersnijden

Plexiglas is een thermoplastische, transparante kunststof. Plexiglas heeft verschillende kenmerken wat het kunststof zeer geschikt maakt voor verschillede toepassingen. Ook is plexiglas te verkrijgen in veel verschillende maten, diktes en kleuren. De eigenschappen van plexiglas, wat ook wel perspex wordt genoemd, zorgen ervoor dat het kunststof zich uitstekend leent om te lasersnijden.

Het lasersnijden van plexiglas

Plexiglas lasersnijden is dé methode om deze kunststofsoort te bewerken. Het is een snelle en nauwkeurige manier om het plexiglas te bewerken naar de gewenste vorm. Doordat de laserstraal van de lasermachine nog geen tiende van millimeter dik is, is het mogelijk om zeer strakke uitsparingen uit het plexiglas te lasersnijden.

Bij het lasersnijden van plexiglas treedt er daarnaast bijna tot geen braamvorming op en gaat er weinig materiaal verloren. De vormvrijheid en flexibiliteit bij het lasersnijden van plexiglas is groot. Bedrijven uit veel verschillende branches kiezen ervoor om hun kunststoffen te laten lasersnijden door de voordelen die het met zich meebrengt.

Bij Fleva Products hebben we jarenlange ervaring met het lasersnijden van plexiglas en maken wij gebruik van een hoogwaardig & modern machinepark. Hierdoor kunnen wij plexiglas lasersnijden met de grootste precisie, wij produceren dan ook ieder jaar duizenden kunststof onderdelen en halffabricaten op maat.

Plexiglas ten opzichte van glas

Plexiglas wordt vaak gebruikt als vervanging van glas, het biedt namelijk een aantal voordelen ten opzichte van glas. Plexiglas is veel lichter dan glas en wordt daardoor vaak gebruikt bij projecten waarbij gewichtsbesparing van groot belang is, maar waar ook transparantie belangrijk is. Plexiglas laat zelfs meer licht door dan gewoon glas. Ook is het gemakkelijk om plexiglas in verschillende vormen te produceren, omdat je het kunt lasersnijden. Het is een stuk lastiger om glas een andere vorm te geven. Verder is plexiglas sterker en goedkoper dan glas.

Waarvoor kan plexiglas gebruikt worden?

Naast dat plexiglas een waardige vervanger is van glas, wordt het vaak gebruikt voor:

 • Displays
 • Behuizingen
 • Reclameletters
 • Naamborden
 • Machineonderdelen

Hebben wij je interesse gewekt over het lasersnijden van plexiglas?

Stuur ons dan jouw DWG of DXF files via ons offerteformulier voor een vrijblijvende offerte op maat.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door te bellen, mailen of door ons contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

plexiglas-gefreesd-en-voorzien-van-tapgaten
plexiglas-soevereinen
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring