HDPE lasersnijden

HDPE staat voor High Density Polyethyleen en is wereldwijd misschien wel de meeste gebruikte kunststof.  En grote reden hiervoor is dat HDPE een kunststof is die geschikt is voor het verpakken van voedingswaren en hiermee de houdbaarheid te verlengen. HDPE lasersnijden komt dan ook erg vaak voor. Naast High Density Polyethyleen zijn er ook andere varianten van Polyethyleen, namelijk LDPE (lage dichtheid), MDPE (medium dichtheid) en LLDPE (lineair lage dichtheid). HDPE is echter de meeste gevraagde Polyethyleen soort door de hoge dichtheid van het kunststof.

Het lasersnijden van HDPE

HDPE laat zicht uitstekend lasersnijden tot een dikte van 6 millimeter. HDPE lasersnijden is een nauwkeurige manier om deze kunststof te bewerken, er treedt nauwelijks braamvorming op en er gaat weinig materiaal verloren. Deze nauwkeurigheid is te danken aan de laserstraal van de lasermachine, deze straal is namelijk nog geen tiende van een millimeter dik en zet weinig spanning op het materiaal. Door de nauwkeurigheid van lasersnijden hoeft het kunststof ook niet nabewerkt te worden, de randen zijn al scherp door de bewerking van de laser. Omdat er geen nabewerking nodig is, wordt een tevens een hoop tijd bespaard.

Bij HDPE lasersnijden komt daarnaast een grote vormvrijheid kijken, het is mogelijk om HDPE te lasersnijden in allerlei gewenste vormen. Ook is deze gewenste vorm weer gemakkelijk en snel aan te passen en zijn kleine oplages geen probleem.

We hebben bij Fleva Products veel ervaring met het lasersnijden van HDPE. Het op maat laten lasersnijden van HDPE kun je dus zorgeloos aan ons overlaten. Door ons moderne en hoogwaardige machinepark is er veel mogelijk op korte termijn. Wij produceren al sinds 2013 ieder jaar duizenden kunststof halffabricaten en onderdelen op maat.

Andere varianten van Polyethyleen, zoals HMPE, zijn ook geschikt om op maat en in de gewenste vorm te lasersnijden.

Waarvoor wordt HDPE gebruikt?

HDPE is een sterk materiaal dat een maximale temperatuur van 90 graden aan kan. HDPE in het zwart is daarnaast UV- en weersbestendig en is daarom ook geschikt voor permanente toepassingen in de buitenlucht.
Door de chemische resistentie van HDPE is het kunststof geschikt om te gebruiken in de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast wordt HDPE gebruikt voor onder andere de volgende toepassingen:

 • Viskwekerijen
 • Leidingsystemen
 • Afzuiginstallaties
 • Transport- en opslagtanks
 • Constructieonderdelen

Hebben wij je interesse gewekt over het lasersnijden van HDPE?

Stuur ons dan jouw DWG of DXF files via ons offerteformulier voor een vrijblijvende offerte op maat.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door te bellen, mailen of door ons contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

hmpe-1000-kunststof-soevereinen
hmpe-1000-kunststof-met-verzonken-gaten
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring