POM lasersnijden

POM staat ook bekend als Polyacetaal en wordt binnen verschillende industrieën gebruikt als een vervanger van staal. Dit komt door de hardheid en vormvastheid van dit sterke kunststof. Daarnaast heeft POM geen last van oxidatie en is daarom perfect om te gebruiken in vochtige ruimtes, staal heeft daarentegen wel last van oxidatie. Ook is POM goed bestendig tegen brandstoffen en oliën en blijft het materiaal gemakkelijk zuiver.

Andere kenmerken van POM zijn de hittebestendigheid tot zo’n 120 graden, en ook kou tot –40 graden is geen probleem. POM heeft een hoge mate van slagvast-, maatvast- en stootvastheid. Verder heeft POM elektrisch isolerende eigenschappen, hoge mechanische stijfheid en een lage wrijvingscoëfficiënt. Door deze voordelen wordt POM lasersnijden regelmatig gedaan.

Het lasersnijden van POM

POM laat zich goed lasersnijden tot een dikte van 8 mm. Mocht het nodig zijn om een grotere dikte van 8 mm te bewerken, dan is het frezen van POM ook een goede optie.

POM lasersnijden gaat snel en het is eenvoudig om POM in complexe vormen te lasersnijden. Er zal weinig materiaal verloren gaan bij het lasersnijden van POM.

Bij Fleva Products hebben we al sinds 2013 ervaring met het lasersnijden van kunststoffen, POM is een van de vele verschillende kunststoffen die wij voor jou kunnen lasersnijden. Ons moderne en hoogwaardige machinepark maakt het mogelijk om geheel naar wens POM te lasersnijden. We zijn flexibel en ook het lasersnijden van kleine oplages zijn geen enkel probleem.

Waarvoor wordt POM gebruikt?

POM wordt vaak toegepast in de machinebouw, er worden onderdelen van gemaakt waarbij precisie erg van belang is. Ook kunnen een aantal varianten van POM worden ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, de witte en blauwe uitvoeringen van POM zijn geschikt voor contact met voedingswaren. In de automotive branche, bij consumenten producten en in de elektrische industrie wordt POM ook vaak toegepast. Andere voorbeelden van toepassingen van POM zijn:

 • Schuifelementen
 • Tandenborstels
 • Koffiezetapparaten
 • Veren en clips
 • Tandwielen

Hebben wij jouw interesse gewekt over het lasersnijden van POM?

Stuur ons dan jouw DWG of DXF files via ons offerteformulier voor een vrijblijvende offerte op maat.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door te bellen, mailen of door ons contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

kunststof-lasersnijden-laser
kunststof-halffabricaten
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring