Polyimide lasersnijden

Polyimide, in het kort Pi en het wordt ook wel Kapton genoemd, is een type kunststof met verschillende unieke eigenschappen. Het kunststof is zeer goed bestand tegen extreme kou en hitte. Polyimide kan temperaturen aan van –269 tot 400 graden celsius. Door deze eigenschap wordt het materiaal in verschillende veeleisende industrieën toegepast.

Polyimide heeft geen zichtbaar smelpunt of glasovergangstemperatuur. Je kunt het materiaal bij extreme hitte dus niet zien smelten, het zal direct verbranden. Ook dooft polyimide zichzelf.

Andere eigenschappen van Polyimide zijn de vormvastheid en de minimale uitgassing wanneer het materiaal onder invloed van vacuüm komt te staan. Verder heeft Polyimide nog de volgende eigenschappen:

 • Elektrisch isolerend
 • Bestand tegen olie
 • Bestand tegen bijtende stoffen
 • Bestand tegen oplosmiddelen
 • Drukvast
 • Vlamdovend

Het lasersnijden van Polyimide

Polyimide is geschikt om snel en nauwkeurig te lasersnijden, dit is mogelijk tot een dikte van maximaal 1 millimeter op µm-schaal. Het materiaal zal niet uitscheuren, omdat het kunststof krachtenvrij en volledig contactloos wordt lasergesneden. Ook voor het bewerken van polyimide folie is lasersnijden de beste keus.

Voor Fleva Products is het geen enkel probleem om Polyimide te lasersnijden. Wij hebben jarenlange ervaring en maken gebruik van een modern & hoogwaardig machinepark. Wij lasersnijden duizenden kunststof halffabricaten per jaar en zijn ervan overtuigd dat wij ook jou het beste resultaat kunnen bieden.

Waar wordt Polyimide voor gebruikt?

Door de sterke eigenschappen van Polyimide wordt het kunststof vanzelfsprekend gebruikt in industrieën waar veel van het toegepaste materiaal gevraagd wordt. Hierbij kun je denken aan verschillende toepassingen binnen de medische- en militaire industrie, en de luchtvaart. Vaak worden er klep- en ventielzittingen van Polyimide gemaakt. Ook Glijlagers, dynamische afdichtingen en precisie onderdelen zijn enkele toepassingen van Polyimide.

Hebben wij jouw interesse gewekt over het lasersnijden van Polyimide?

Stuur ons dan jouw DWG of DXF files via ons offerteformulier voor een vrijblijvende offerte op maat.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door te bellen, mailen of door ons contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

lasersnijden-kapton-en-polymide
lasersnijden-fleva-products-footer
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring