PMMA lasersnijden

PMMA staat voor polymethylmethacrylaat en kent nog meer benamingen, zoals: plexiglas, perspex, altuglas en acrylaat. PMMA is een kunststofsoort die zeer geschikt is om te lasersnijden, maar ook frezen, graveren, buigen en het verlijmen van PMMA is een optie. Door de eigenschappen van PMMA is het materiaal toe te passen bij veel verschillende projecten.

Het lasersnijden van Polymethylmethacrylaat

PMMA is een uitstekende kunststofsoort om te lasersnijden. PMMA lasersnijden maakt het mogelijk om de kunststof nauwkeurig en snel te bewerken naar de gewenste vorm. Het is mogelijk om met zeer strakke uitsparingen te lasersnijden omdat de laserstraal van de lasermachine amper een tiende van een millimeter dik is. Hierdoor treedt er tevens nauwelijks braamvorming op, ook gaat er niet veel materiaal verloren. Door de goede eigenschappen en de vormvrijheid bij het lasersnijden van PMMA, wordt deze kunststof gebruikt door veel bedrijven in allerlei verschillende branches.

Wij lasersnijden al jarenlang PMMA en gebruiken hiervoor een modern machinepark. Lasersnijden met de grootste precisie is voor ons geen enkel probleem, we doen dit dagelijks en lasersnijden ieder jaar duizenden kunststof onderdelen op maat.

PMMA of glas

PMMA kan gebruikt worden als vervanger van glas. PMMA is namelijk transparant, heeft een aantal sterke eigenschappen en is weersbestendig. Daarnaast is PMMA ook een stuk lichter dan glas. Wanneer gewichtsbesparing van belang is, wordt glas dus vaak vervangen voor PMMA. Daarnaast is deze kunststofsoort gemakkelijker in andere vormen te produceren en is het relatief goedkoop. Door deze voordelen wordt PMMA lasersnijden vaak gedaan.

Waarvoor kan PMMA gebruikt worden?

PMMA kan gebruikt worden als vervanger van glas, maar het wordt ook voor de volgende toepassingen gebruikt:

 • Reclameletters
 • Naambordjes
 • Behuizingen
 • Displays
 • Machineonderdelen

Hebben wij jouw interesse gewekt over het lasersnijden van PMMA?

Stuur ons dan jouw DWG of DXF files via ons offerteformulier voor een vrijblijvende offerte op maat.

Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen door te bellen, mailen of door ons contactformulier in te vullen onderaan deze pagina.

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

lasersnijden-pmma-5mm-dikte
plexiglas-soevereinen
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring