Polycarbonaat buigen

Het buigen van polycarbonaat is een uitstekende methode om polycarbonaat platen een andere vorm te geven. De hoge mate van vormvrijheid is een belangrijke reden om polycarbonaat te laten buigen. Wel is het belangrijk dat het buigproces op een professionele manier en met een geschikte kunststof buigmachine gebeurt. Door polycarbonaat op een professionele manier te laten buigen, realiseer je een net resultaat. 

Bij het buigen van polycarbonaat zijn een aantal zaken erg belangrijk. De polycarbonaat plaat dient geschikt te zijn om door middel van warmte te buigen. Niet ieder type polycarbonaat kan immers met behulp van warmte gebogen worden. Verder letten we erop dat de polycarbonaat platen schoon, vet- en stofvrij zijn. Hierdoor weten we zeker dat de warmte van de stralingsbalken op een gelijkmatige manier over het kunststof verdeeld zal worden, waardoor we de polycarbonaat platen optimaal kunnen buigen. Na het buigen zorgen we ervoor dat het kunststof de tijd krijgt om af te koelen.

Buigen van polycarbonaat platen met hoge temperatuur

Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Dit betekent dat het materiaal bij hoge temperaturen zacht of vloeibaar wordt. Hierdoor kun je polycarbonaat platen op een eenvoudige manier vervormen. Nadat je de verwarmde polycarbonaat plaat in de gewenste vorm hebt gebogen, laat je het materiaal langzaam afkoelen. Zodra het gebogen polycarbonaat volledig is afgekoeld, zal het zijn nieuwe vorm behouden. We controleren of het kunststof de gewenste buigradius heeft bereikt. Als het nodig is, herhalen we het buigproces. 

PC buigen met een kunststof buigmachine

Het verhitten van het polycarbonaat doen we met behulp van een speciale kunststof buigmachine. De buigmachine is voorzien van stralingsbalken die een hoge temperatuur kunnen bereiken. Deze temperatuur kunnen we vooraf instellen. De hoogte van de temperatuur wordt onder andere bepaald door de dikte van de polycarbonaat plaat. Zodra je de polycarbonaat plaat op de warmte spiralen legt, zal het kunststof langzaam zacht worden. Als de gewenste temperatuur is bereikt, kun je de plaat in iedere gewenste vorm buigen. 

Zowel dikke als dunne polycarbonaat platen passen in de kunststof buigmachine. De ideale dikte voor de polycarbonaat platen ligt tussen de 0,4 millimeter en 10 millimeter. 

Voordelen van pc buigen

Het buigen van polycarbonaat heeft een aantal handige voordelen:

 • Hoge mate van vormvrijheid. Bepaal zelf in welke vorm je de polycarbonaat platen wil laten buigen. 
 • Het buigen van kunststof zorgt voor een gladde en naadloze afwerking. 
 • Zonder hoeken en randen wordt het risico op scheuren en breuken verkleind. 
 • Het buigen van polycarbonaat is veelal kosteneffectiever dan andere bewerkingsmethoden.
 • Over het algemeen neemt het buigen van polycarbonaat platen weinig tijd in beslag.

Kosten voor het buigen van polycarbonaat

De kosten voor het buigen van polycarbonaat hangen af van verschillende factoren. Uiteraard spelen de aantallen een belangrijke rol. Bij Fleva Products kunnen we je helpen met het buigen van zowel kleine als grote aantallen. Ook de dikte van de polycarbonaat platen is van invloed op de prijs. Neem zeker eens contact met ons op als je meer informatie wil ontvangen over de kosten voor het buigen van polycarbonaat. Eventueel kun je ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Goed om te weten: bij Fleva Products is het ook mogelijk om andere kunststoffen te laten buigen. Hierbij kun je denken aan ABS, PMMA, acrylaat en meer! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

kunststof-lasersnijden-en-buigen
kunststof-gebogen-onderdelen
kunststof-buigtafel
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring