lasergesneden-pe-kunststof
Leestijd: 2 minuten

Kenmerken van polyethyleen

Polyethyleen, ook polyetheen genoemd, is door zijn unieke eigenschappen één van de meest gebruikte kunststoffen ter wereld. Het wordt meestal gebruikt voor verpakkingsdoeleinden zoals plastic zakken, flessen en folie. Maar ook voor grotere toepassingen zoals gas- en rioolbuizen wordt polyethyleen veel gebruikt. Hieronder hebben we 5 belangrijke kenmerken opgesomd die polyethyleen zo veelzijdig en populair maken.

1. Het bewerken van polyethyleen gaat probleemloos

Het thermoplastische polyethyleen wordt bij verhitting buigzaam, waardoor het voor vele doeleinden kan worden gebruikt. Deze eigenschap maakt het mogelijk om polyethyleen helemaal naar wens te vervormen, terwijl het materiaal ook eenvoudig aan elkaar kan worden gelast. Dit laatste komt van pas bij water- en gasleidingen en kunstmatige verbindingen. Bovendien kan polyethyleen worden gesteriliseerd.

2. Het recyclen van polyethyleen

Het recyclen van polyethyleen (HDPE) is mogelijk door de smelteigenschappen van het kunststof. Materialen die je veilig en gemakkelijk kunt smelten, zijn zeer geschikt voor recycling. Het moet dan wel om hogedichtheidpolyetheen gaan. Hogedichtheidpolyetheen wordt veelal afgekort met HDPE. 

3. Polyethyleen is enorm sterk

Polyethyleen met een hoge dichtheid (HDPE) is enorm sterk, slijtvast en stijf. Deze stijfheid zorgt ervoor dat je HDPE kunt gebruiken als materiaal voor leidingen die onder druk komen te staan. Polyethyleen is bovendien bestand tegen vriestemperaturen tot -30 °C, waardoor het een geschikt materiaal is voor de levensmiddelenindustrie. Ideaal voor de productie van viskisten en diepvriesbestendige containers. Als laatste is polyethyleen ook bestand tegen hoge temperaturen en verschillende chemicaliën. 

4. Polyethyleen is géén stroomgeleider

Polyethyleen is geen stroomgeleider. In tegenstelling tot metalen heeft HDPE een hoge elektrische weerstand, waardoor het een isolator is. Het geeft geen elektriciteit of warmte door en absorbeert geen vocht.

5. Kosteneffectiviteit van polyethyleen

Polyethyleen is in vergelijking met andere kunststoffen relatief betaalbaar. Dit heeft verschillende redenen: de grootste redenen voor de gunstige prijzen zijn de lage grondstofkosten en de lage dichtheid van het materiaal. Verder gaat polyethyleen ook erg lang mee en is het vervangen van het kunststof niet snel nodig.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

No Comments

Leave a Reply

Het frezen van POM-Clasersnijden-en-frezen-van-pom-cplexiglas-cover-voorzien-van-een-verzinkingWat is Plexiglas?
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring