plexiglas-gefreesd-en-voorzien-van-tapgaten
Leestijd: 2 minuten

5 belangrijkste voordelen van plexiglas

Plexiglas is 2 keer zo licht en maar liefst 30 keer zo sterk als normaal glas. Deze kunststof heeft daarnaast een zeer hoge helderheid en laat tot 90% licht door. Bijkomend voordeel: het is vele malen goedkoper dan glas. De 5 belangrijkste voordelen van gegoten plexiglas hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Voordeel 1: extreem sterk

Plexiglas is gemaakt van kunststof waardoor het extra flexibel is. Hierdoor is gegoten plexiglas 30 keer zo sterk als normaal glas. Ga je aan de slag met het bewerken van plexiglas? Dan is de kans zeer klein dat het zal breken.

Voordeel 2: licht in gewicht

Plexiglas is op vele manieren te gebruiken doordat het twee keer zo licht als gewoon glas is. Dit biedt meer toepassingsmogelijkheden: je kunt plexiglas bijvoorbeeld ophangen. Hierdoor is het kunststof tevens een stuk veiliger dan normaal glas.

Voordeel 3: betaalbaar

Zeker geen onbelangrijk voordeel is dat plexiglas zeer betaalbaar is. Het is daarmee een goedkoper product dan normaal glas.

Voordeel 4: gemakkelijk te bewerken

Plexiglas laat zich zeer netjes lasersnijden en frezen waardoor de bewerkingsmogelijkheden eindeloos zijn. Andere manieren om plexiglas te bewerken zijn graveren, boren, buigen of lijmen.

Voordeel 5: duurzaam

Plexiglas is een erg duurzaam product en behoudt dezelfde isolerende werking als normaal glas. Het verkleurt niet en zal bij goed onderhoud meerdere jaren meegaan. Plexiglas is daarnaast weerbestendig. Dat biedt de mogelijkheid om plexiglas buiten te gebruiken.

Nadelen van plexiglas

Dit kunststof is een stuk krasgevoeliger dan normaal glas. Goed schoonmaken is daarom extra belangrijk. Dit kan vrij eenvoudig met een emmer warm water met schoonmaakmiddel en een microvezel doek. Gebruik nooit chemische schoonmaakmiddelen, dit kan zorgen voor een waas op het plexiglas.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

No Comments

Leave a Reply

Wat is polycarbonaat?frezen-polycarbonaatsleutelhangers-van-grijs-plexiglasHoe wordt plexiglas gemaakt?
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring