Het elektrisch isolerende materiaal Pertinax

Het elektrisch isolerende materiaal Pertinax

Het elektrisch isolerende materiaal Pertinax

Pertinax staat bekend onder verschillende namen, namelijk: hardpapier, FR-2, PF en hardweefsel. Pertinax bestaat uit meerdere lagen papier dat is geïmpregneerd met phenolformaldehyde. De eigenschappen kunnen verschillen door het gebruik van verschillende soorten papier. Het materiaal is verkrijgbaar in zowel plaat- als buisvorm.

Eigenschappen van Pertinax

De meest unieke eigenschap van het materiaal is dat Pertinax uitstekend elektrisch isolerend is, het materiaal wordt dan ook vaak toegepast in de elektrotechnische industrie. De elektrische eigenschappen zijn zelfs nog goed bij hoge temperaturen of een hoog vochtigheidsgehalte.

Daarnaast is Pertinax goed weersbestendig en zal het enkel licht kunnen verkleuren bij blootstelling aan UV-stralen. Het materiaal wordt dan iets donkerder van kleur. De hoeveel vocht die hardpapier opneemt is afhankelijk van het type papier dat is gebruikt. Pertinax kan daarnaast een constante temperatuur tot wel 120 graden celsius aan. Ook is het materiaal maatvast door zijn lage uitzettingscoëfficiënt.

Toepassingen van Pertinax

Zoals gezegd wordt Pertinax veel gebruikt in de elektrotechnische industrie door zijn elektrisch isolerende eigenschappen. Pertinax is geschikt om te frezen in de door u gewenste vormen. Enkele voorbeelden van toepassingen van Pertinax zijn: 

 • Zekeringskasten
 • Schakelpanelen
 • Isolatiemateriaal
 • Montageplaten
 • Meetinstrumenten 

Interesse gewekt?

Wilt u direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wilt u meer informatie over onze productietechnieken?

No Comments

Leave a Reply

Het lasersnijden van Kapton en Pi materiaallasersnijden-kapton-en-polymidekunststof-frezen-met-freesmachineKunststof frezen
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

  Naam *
  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring