kunststof-halffabricaten-lasersnijden-en-buigen
Leestijd: 2 minuten

Het buigen van Polycarbonaat

Polycarbonaat, oftewel Lexaan, is net als vele andere kunststoffen geschikt om te buigen. Platen van Polycarbonaat kun je buigen als ze koud of warm zijn. Polycarbonaat wordt zacht als je het verwarmd, hierdoor kun je het kunststof buigen met bijvoorbeeld een buigbank.

Het is ook mogelijk om polycarbonaat koud te buigen, dit komt omdat het kunststof zeer sterk is en niet gemakkelijk zal breken. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de kunststof plaat niet te dik of te kort is. Een lange, dunne plaat van polycarbonaat die niet vast zit, buigt al een beetje uit zichzelf. Het koud buigen van polycarbonaat komt bijvoorbeeld voor bij windschermen welke aan beide zijdes vastgeklemd zitten. Zit het Lexaan niet vast, dan buigt het kunststof terug in de oorspronkelijke vorm.

Het warm buigen van polycarbonaat platen

Om (grote) platen van polycarbonaat warm te buigen is de nodige kennis en ervaring van belang. De platen worden gedeeltelijk of volledig verwarmd met behulp van warmte spiralen. Deze warmte spiralen zorgen ervoor dat het kunststof de gewenste temperatuur bereikt en vloeibaar wordt. De juiste temperatuur wordt vooraf ingesteld op de buigmachine.

Hierna wordt het Lexaan kunststof in de juiste hoek gebogen door gebruik te maken van hoek- en radiusmallen. Wanneer grote aantallen kunststof gebogen moeten worden, dan zullen er op maat gemaakte mallen worden gebruikt. Zodra het polycarbonaat in de gewenste vorm is gebogen, wordt het afgekoeld en blijft het in de gebogen vorm staan.

Kunststoffen die naast Lexaan ook geschikt zijn om te buigen

Naast Polycarbonaat is het ook mogelijk om de volgende kunststoffen te buigen:

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

No Comments

Leave a Reply

Hoe werkt lasergraveren?trespa-lasergraverenlasergesneden-absHet technische kunststof ABS
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring