frezen-van-trespa
Leestijd: 2 minuten

Brandveiligheid Trespa

Trespa platen worden vaak gebruikt als gevelbekleding van gebouwen. Materialen die geschikt zijn als gevelbekleding moeten voldoen aan strenge eisen op het gebied van brandveiligheid. Het is namelijk de gevel van een gebouw dat de kans bepaalt of een brand kan ontstaan van buitenaf. Daarnaast is het overslaan van een brand naar andere gebouwen ook afhankelijk van het materiaal dat gebruikt is voor de gevel.

Regels wat betreft brandveiligheid

De regelgeving wat betreft brandveiligheid van Trespa en andere kunststof materialen is afhankelijk van de toepassing van het product. De ligging van het gebouw en de afstand tot andere gebouwen is bepalend voor de eisen van gevelbekleding. Tevens wordt er een onderscheid gemaakt tussen de gebruiksfuncties van het gebouw. Hierbij kan het gaan om gebouwen waarin gewoond zal gaan worden, kantoorgebouwen, schoolgebouwen of gebouwen voor de zorg. Dit zijn een aantal eigenschappen die gevelbekleding te allen tijde moet hebben:

 1. Voorkomen dat het gebouw vanaf de buitenkant aangestoken kan worden
 2. Vertragen van de voortplanting van de brand
 3. Beperking van rookontwikkeling

Het brandgedrag van Trespa

Trespa platen voldoen met hun eigenschappen aan de Europese regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Toch zijn de platen van Trespa niet geheel onbrandbaar. Het materiaal heeft een B1-classificering, wat betekent dat Trespa een brandvertragende werking heeft en moeilijk ontvlambaar is. Het kan per variant verschillen hoe de plaat weerstand biedt tegen de brand. Dit zijn een aantal eigenschappen van Trespa op het gebied van brandgedrag:

 1. Een hoge ontbrandingstemperatuur
 2. Beperkte rookontwikkeling
 3. Smelt niet
 4. Verkoolt op een gelijkwaardige manier als hardhout
 5. Explodeert niet

Trespa voldoet aan Europese regelgeving

Alle varianten van Trespa bezitten de bovengenoemde eigenschappen en voldoen daarmee aan alle Europese regelgeving op het gebied van brandveiligheid. Trespa platen met de toevoeging FR (fire retardant) achter hun naam zijn extra brandvertragend. Deze platen zijn beter bestand tegen brand omdat er een brandvertragend middel is toegevoegd aan de hars.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

Voordelen en nadelen van polycarbonaatfrezen-polycarbonaatfrezen-van-trespaGraveren van Trespa: dit moet je weten
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring