frezen-van-trespa
Leestijd: 2 minuten

Graveren van Trespa: dit moet je weten

Het graveren van Trespa kan voor verschillende doeleinden worden gedaan. Je kunt hierbij denken aan naamplaatjes, belpanelen bij flats of bewegwijzering met gegraveerde logo’s, letters of cijfers. In dit artikel vertellen we je alles over het graveren van Trespa en hoe dit gedaan wordt.

Zo graveer je Trespa

Allereerst is het goed om te weten dat Trespa bestaat uit op elkaar geperste houtvezels onder hoge druk. Aan de buitenzijde van deze laag is door middel van fenolhars een ondoordringbare en harde toplaag aangebracht. Bij het graveren van Trespa wordt deze harde toplaag verwijderd van de plaat. Hiervoor zijn speciale lasermachines nodig waardoor we het graveren van Trespa vaak lasergraveren noemen.

Met de techniek achter lasergraveren kunnen professionals gemakkelijk en snel Trespa graveren. Door middel van meerdere scanners beweegt er razendsnel een laserbundel over de toplaag. Het licht van de lasers wordt geabsorbeerd door de buitenste laag van de plaat waardoor de toplaag wordt verbrand. Hierdoor wordt de kern van de Trespa plaat zichtbaar.

Wanneer wordt Trespa graveren toegepast?

We kennen Trespa platen voornamelijk als gevelbekleding van gebouwen. Naast deze populaire toepassing worden Trespa platen echter ook vaak ingezet als naambordjes, bedrijfsborden, borden voor gevels en belpanelen. Daarnaast zijn ook de aanduidingsborden van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer meestal gemaakt van Trespa. Bij deze borden is vaak het gegraveerde deel ingekleurd met een kleur die contrasterend is aan de plaat. Dit zorgt ervoor dat de ingegraveerde tekst extra goed te lezen is.

Een van de eigenschappen van Trespa is dat deze platen vochtbestendig zijn. Hierdoor zijn de borden bestand tegen alle weersomstandigheden. Tevens is Trespa erg sterk waardoor het materiaal erg geschikt is voor gegraveerde borden die tegen een stootje moeten kunnen.

Trespa zelf graveren

Zoals eerder omschreven is het gebruik van een goede lasermachine essentieel voor het graveren van Trespa. Het graveren van de harde Trespa platen is een vak apart en kun je het beste overlaten aan de professional.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

Brandveiligheid Trespafrezen-van-trespafrezen-van-trespaAlles over Trespa
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring