frezen-van-trespa
Leestijd: 3 minuten

De belangrijkste voordelen van HPL

HPL is de afkorting van High Pressure Laminate, dit wordt in de volksmond ook wel Trespa genoemd (een merknaam van HPL). In dit artikel delen we de belangrijkste voordelen van HPL. Na het lezen van dit artikel weet jij of HPL het materiaal is dat het beste bij jouw situatie past. 

Voordeel 1: HPL is zeer stevig

Het voornaamste voordeel van HPL is de hardheid. De platen hebben een harde toplaag en bestaan uit samengeperste vezels. De combinatie van de samengeperste houtvezels en de harde toplaag zorgen ervoor dat de HPL platen erg stevig zijn. Dit maakt de platen uitermate geschikt voor verschillende buitentoepassingen in bijvoorbeeld de bouwsector en in de maakindustrie. 

Voordeel 2: HPL is hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud

Een tweede voordeel van HPL is dat de platen erg gemakkelijk te onderhouden zijn. HPL platen houden bijna geen vuil vast waardoor ze ook binnen probleemloos toepasbaar zijn. Door deze eigenschap hoef je de platen slechts eens per jaar te reinigen. Dit maakt HPL ook uitermate geschikt voor laboratoria of ziekenhuizen.

Voordeel 3: HPL is brandvertragend

HPL platen zijn moeilijk ontvlambaar en zorgen ervoor dat een brand zich niet snel kan verspreiden. HPL is echter niet onbrandbaar, enkel brandvertragend. Het kan per soort en per merk verschillen hoe brandwerend HPL is. Wel moeten alle HPL platen voldoen aan de Europese regels met betrekking tot brandveiligheid.

Voordeel 4: HPL is weerbestendig

Een ander voordeel is de weerbestendigheid van HPL platen. De harde toplaag zorgt ervoor dat de platen goed bestand zijn tegen zware weersomstandigheden. Ook de zon heeft geen effect op HPL platen gezien het feit dat de platen niet gevoelig zijn voor UV-straling.

Uiteraard zorgt de toplaag er ook voor dat HPL platen waterdicht zijn. Hierdoor heeft een regenbui ook geen enkel effect.

Voordeel 5: HPL is verkrijgbaar in meerdere kleuren

Het vijfde voordeel van HPL platen zijn de verschillende kleuren, diktes en motieven waarin het materiaal verkrijgbaar is. Dit maakt HPL ook zeer geschikt voor gebruik binnenshuis.

Nadeel van HPL

Een nadeel dat de hardheid van HPL met zich meebrengt is het feit dat de platen vrij zwaar zijn. Dit is goed om te weten voordat je aan de slag gaat met het monteren van HPL platen.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

Waarom kiezen voor HPL?trespa-lasergraverenfrezen-van-trespaDe eigenschappen van HPL
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring