frezen-van-trespa
Leestijd: 3 minuten

De eigenschappen van HPL

HPL is een erg populaire kunststof. Oorspronkelijk is het product gemaakt voor toepassingen in de buitenlucht, bijvoorbeeld als gevelbekleding. Toch komt HPL steeds vaker voor bij toepassingen in het interieur. De eigenschappen van HPL zijn de reden dat het kunststof op verschillende plekken toegepast wordt. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen van HPL.

HPL is sterk en slijtvast

HPL-platen worden gemaakt door houtvezels samen te persen. Dit gebeurt onder hoge druk en met een hoge temperatuur. Deze samengeperste houtvezels vormen samen een zeer dichte kern. Over deze harde kern wordt een toplaag aangebracht van fenolhars, wat voor nog meer slijtvastheid zorgt. De combinatie van deze sterke kern en harde toplaag maken van HPL een zeer sterk product. Een product dat geschikt is voor verschillende toepassingen. Zowel binnen als buiten.

Weerbestendig

Zoals eerder genoemd is HPL oorspronkelijk ontstaan als product voor gevelbekleding. Dit heeft ermee te maken dat de platen van HPL erg weerbestendig zijn. De hardheid van de toplaag zorgt ervoor dat de platen niet gevoelig zijn voor regen. Een andere eigenschap van HPL is dat de platen UV-bestendig zijn. Ook al staan de platen langdurig in de zon, HPL zal hierdoor niet verkleuren. HPL-platen zijn dus bestand tegen iedere storm of langdurige blootstelling aan de volle zon.

HPL behoeft weinig onderhoud

De dichte oppervlakte, die ontstaan is door de toplaag van fenolhars, zorgt ervoor dat HPL erg hygiënisch is en geen vuil vasthoudt. Hierdoor zijn de platen erg onderhoudsarm. Gevelbekleding van HPL houd je eenvoudig schoon door deze eens per jaar met een natte doek schoon te maken. Omdat HPL zo onderhoudsarm is en van nature hygiënische eigenschappen heeft, wordt het product ook vaak toegepast in ziekenhuizen of laboratoria.

Toepasbaarheid en bewerkingsmogelijkheden van HPL

Platen van HPL zijn verkrijgbaar in verschillende maten en types. Hierdoor is het product zeer breed inzetbaar. Zo is het buiten te gebruiken als gevelbekleding of binnen voor toepassingen in het interieur. HPL-platen zijn namelijk beschikbaar in verschillende kleuren en met verschillende structuren. Daarnaast zien we HPL steeds vaker terug in omgevingen die regelmatig en snel gereinigd moeten worden, zoals in ziekenhuizen en op locaties die zich bezighouden met de levensmiddelenindustrie.

De eerste eigenschap van HPL ging over de hardheid en slijtvastheid. Dit is echter niet altijd een voordeel. HPL-platen zijn door de stevigheid namelijk niet heel makkelijk te bewerken. Het is te vergelijken met het bewerken van hardhout. Met het juiste gereedschap kom je een heel eind.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

De belangrijkste voordelen van HPLfrezen-van-trespafrezen-polycarbonaatDe eigenschappen van polycarbonaat
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring