trespa-lasergraveren
Leestijd: 2 minuten

Waarom kiezen voor HPL?

De belangrijkste eigenschappen van HPL platen zijn de hardheid en de goede weerbestendigheid. In dit artikel geven we een aantal redenen waarom je voor HPL als materiaal zou moeten kiezen.

Toepasbaarheid van HPL

HPL is in verschillende kleuren, diktes en motieven verkrijgbaar waardoor het op verschillende manieren toepasbaar is. Vaak zie je HPL terug als bekleding van de buitengevel maar ook binnen zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Daarnaast is het materiaal goed te bewerken door middel van lasergraveren. Lasergraveren is een bewerking van de toplaag. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een bedrijfslogo in het materiaal terug laten komen.

HPL is duurzaam

De platen van HPL blijven lang mooi. Dankzij de manier waarop het productieproces verloopt, is HPL een erg sterk materiaal. Tijdens het productieproces worden lagen houtvezel met phenolhars onder hoge druk en hitte samengeperst. Deze hars wordt door de verhitting extreem hard. Door het samenpersen ontstaat een hoge dichtheid wat op zijn beurt weer zorgt voor een sterke HPL plaat. Deze platen blijven tot wel 30 jaar lang mooi en zullen niet verkleuren. Dit komt omdat de toplaag UV-werend is. Alle eigenschappen maken van HPL een erg duurzaam materiaal.

Brandwerendheid van HPL

HPL platen zijn brandwerend. Met het gebruik van HPL, of dit nu buitenshuis of binnenshuis is, verhoog je de brandveiligheid. De platen van HPL kunnen korte tijd hoge temperaturen weerstaan zonder dat er beschadigingen ontstaan.

Geschikt voor binnen- en buitenshuis

HPL platen zijn zeer weerbestendig waardoor je het materiaal veelvuldig terug ziet komen in verschillende toepassingen. Zowel binnen als buiten. Bijvoorbeeld in de vorm van gevelbekleding of als reclamebord, maar ook als machine omkasting of wandafwerking. In huis wordt HPL bijvoorbeeld als douchewand gebruikt. 

HPL is onderhoudsvriendelijk

Een laatste reden waarom je voor HPL zou moeten kiezen is de onderhoudsvriendelijkheid. HPL platen zijn zeer eenvoudig schoon te maken en het materiaal houdt geen vuil vast. De harde toplaag van HPL platen is volledig vuil- en stofafstotend. Hierdoor is het materiaal erg onderhoudsarm. Een plaat van HPL is eenvoudig schoon te maken met een vochtig doekje.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

No Comments

Leave a Reply

Wat is HPL?frezen-van-trespafrezen-van-trespaDe belangrijkste voordelen van HPL
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring