lasergesneden-abs

Het technische kunststof ABS

Acrylonitril-Butadieen-Styreen zijn de drie verschillende stoffen waaruit ABS bestaat. Het is een thermoplast materiaal waarvan het grootste gedeelte van het kunststof, ongeveer de helft, bestaat uit Styreen. De andere helft bestaat uit Butadieen en Acrylonitril. ABS is een vormvast en slagvast materiaal. Een mooi voorbeeld van een product dat van ABS wordt gemaakt is LEGO.

De eigenschappen van ABS

ABS is hard en stevig, maar tegelijkertijd ook erg licht van gewicht. Het materiaal kan door zijn vormvastheid amper vervormen wanneer het wordt gebruikt. De kunststof kan wel verkleuren door verschillende weersomstandigheden, zoals: vocht en uv-licht. Desondanks gaat ABS langer mee dan alternatieven zoals staal of aluminium. ABS is daarnaast hittebestendig tot zo’n 75 graden, chemisch bestendig en is relatief goedkoop.

Er kunnen verschillende additieven aan ABS worden toegevoegd. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat het kunststof beter tegen uv-licht bestendig is. Ook kunnen er kleurstoffen worden toegevoegd, zonder kleurstof is de kunststof namelijk wit van kleur.

Het frezen van ABS

ABS is met name geschikt om te frezen. Met onze moderne feesmachine kunnen wij het kunststof nauwkeurig frezen tot een hoogte van 150 millimeter. ABS is daarentegen wat minder geschikt om te lasernijden, maar dit is mogelijk tot een dikte van 3 millimeter. Wij geven u graag toelichting en advies over de beste bewerkingsmethode.

Toepassingen van ABS

Het kunststof ABS wordt door zijn stevig- en slagvastheid vooral gebruikt voor machine-, auto-onderdelen en behuizingen.

Interesse gewekt?

Hebben wij uw interesse gewekt over het technische kunststof ABS?

Wilt u direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wilt u meer informatie over onze productietechnieken?

No Comments

Leave a Reply

Het buigen van Polycarbonaatkunststof-halffabricaten-lasersnijden-en-buigenpom-c-kunststof-gefreesdHet technische kunststof POM
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring