gebogen-en-lasergesneden-plexiglas-onderdeel
Leestijd: 2 minuten

Schoonmaken van een plexiglas plaat

Het vergt iets meer tijd en aandacht om plexiglas schoon te maken en schoon te houden ten opzichte van normaal glas. De reden hiervoor is de krasgevoeligheid van plexiglas. Deze ligt iets hoger dan bij reguliere glaswerken. In dit artikel vertellen we je meer over hoe je gemakkelijk en snel jouw plexiglas plaat schoonmaakt. Met de juiste middelen blijft ook plexiglas vele jaren mooi.

Wat heb je nodig om plexiglas schoon te maken?

 • Warm water
 • Een zachte spons
 • Een microvezeldoek
 • Afwasmiddel

PMMA (een van de synoniemen van plexiglas) is niet heel moeilijk om schoon te maken en schoon te houden. Het schoonmaken kan eenvoudig met een sopje warm water en een zachte microvezeldoek. We raden aan ruim voldoende water te gebruiken met een beetje afwasmiddel om het vaste vuil weg te spoelen. Gebruik hiervoor een microvezeldoek die de kleinere vuildeeltjes goed vast kan houden. Zorg ervoor dat je deze doek regelmatig uitspoelt.

Wat je niet moet doen bij het schoonmaken van plexiglas

Gebruik geen spiritus of glasreinigers bij het schoonmaken van plexiglas. Deze reinigingsmiddelen lossen de vaste vuildeeltjes zoals stof en zand niet op. Hierdoor heb je kans dat je krassen achterlaat op het oppervlak wanneer je op en neer gaat met de doek. Daarnaast is het gebruik van chemische producten zoals wasbenzine of aceton sterk af te raden. Bij het gebruik van deze middelen laat je mogelijk een waas achter op het plexiglas.

Zwaar vervuild plexiglas schoonmaken

Het kan voorkomen dat het plexiglas een tijd lang niet is schoongemaakt of dat dit langdurig is blootgesteld aan de natuur. Bij zwaar vervuild plexiglas is het aan te raden te beginnen met het schoonspuiten door middel van een hoge druk compressor. Hierna spoel je het plexiglas schoon met een ruime hoeveelheid water waarna je het schoonmaakproces zoals hierboven omschreven herhaalt. Laat de plexiglas plaat zelf drogen in plaats van deze droog te vegen met een doek.

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

No Comments

Leave a Reply

Hoe wordt plexiglas gemaakt?sleutelhangers-van-grijs-plexiglaszwarte-plexiglas-freeslettersDe eigenschappen van plexiglas
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring