kunststof-lasersnijden-laser
Leestijd: 3 minuten

Wat is een lasermachine?

Wat is een lasermachine nou precies? Er zijn onwijs veel verschillende lasermachines op de markt en er is een grote kans dat je het merendeel hiervan nog niet kent. Dat is op zich niet gek. Als je begrijpt hoe een lasermachine werkt, betekent dat ook niet per se dat je weet wat je er allemaal mee kunt. We leggen het je graag uit en vertellen je meer over de soorten materialen die je kunt bewerken en de voordelen van een lasermachine.

Zo werkt een lasermachine

In beginsel is een lasermachine een CNC machine waarmee je veel verschillende soorten materialen kan bewerken. CNC betekent dat de lasermachine door een computer wordt aangestuurd. Als we praten over “bewerken”, dan hebben we het over laseren. Dit kan lasergraveren, lasersnijden of lasermarkeren zijn. Hoe dit precies werkt leggen we je uit. 

De lasermachine genereert een laserstraal waarmee je onderdelen kunt lasersnijden. De straal van de laser wordt in de laserbuis opgewekt door een combinatie van helium, stikstof, koolstofdioxide en waterstof. Deze laserstraal kunnen we met het eigen oog niet waarnemen. 

Vaak beschikt een lasermachine over een red dot pointer. Hiermee wordt de laserstraal door middel van een rode stip aangeduid. Instellingen die je meegeeft aan de lasermachine bepalen hoe het materiaal wordt gesneden. De instellingen van een lasermachine worden ook wel parameters genoemd.

Type materialen om te bewerken met een lasermachine

Er zijn ontzettend veel verschillende materialen die je met een lasermachine kan bewerken. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen: acrylaat bewerken, metaal markeren of hout lasersnijden. Er zijn ook materialen waar je wellicht niet direct aan denkt, maar die ook zeker met een lasermachine te bewerken zijn. Dit zijn bijvoorbeeld textiel, leer, fiberglas, natuursteen of glas. Alle materialen die genoemd zijn, kun je of lasersnijden, lasergraveren of lasermarkeren. Toch zijn er een aantal materialen die je niet kunt bewerken met een lasermachine. Carbon of PVC kunnen niet door middel van lasers bewerkt worden. Dit komt doordat er bij deze materialen gevaarlijke stoffen vrijkomen.

Wat zijn de voordelen van lasersnijden of lasergraveren?

Met het gebruik van lasers is de vrijheid in de vormen die je kan snijden of graveren erg groot. Met een lasermachine kun je zonder problemen rechte, ronde, flauwe en scherpe hoeken snijden. Dit komt doordat de laserstraal slechts 0.1mm groot is. Hierdoor kan een hoge mate van nauwkeurigheid gegarandeerd worden. Een ander voordeel van de lasermachine is dat deze zeer snel te werk gaat. Deze snelheid zorgt voor enorm veel efficiëntie tijdens het productieproces. 

Interesse gewekt?

Wil je direct vrijblijvend een offerte aanvragen?

Of wil je meer informatie over onze productietechnieken?

Alles over Trespafrezen-van-trespabeschermkapje-doorzichtig-kunststofDoorzichtige kunststoffen toepassen
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Linkedin

Linkedin

YouTube

YouTube

  Naam *

  E-mailadres *

  Bericht *

  Bestand

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

  Algemene voorwaarden*
  Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring