Lasersnijden van kunststoffen

Lasersnijden van kunststoffen

Steeds vaker wordt de keus gemaakt om kunststof halffabricaten niet te frezen, maar te laten lasersnijden. De reden hiervoor is dat lasersnijden een snellere manier is om kunststoffen te bewerken. Daarnaast is het ook nog eens erg nauwkeurig. De breedte van de laserstraal is namelijk nog geen tiende van een millimeter dik. Dit maakt het mogelijk om kleinere gaatjes of uitsparingen in kunststof te lasersnijden wat door middel van frezen niet mogelijk was geweest.
Wat is lasersnijden nou precies?  

Lasersnijden is een techniek waarmee materiaal door middel van een laserbundel wordt gesneden. Deze laserbundel bestaat uit meerdere laserstralen met een zeer hoge intensiteit. Deze straal is zo gefocust dat het slechts een breedte van een tiende millimeter omvat. Dit maakt het mogelijk om kunststof met de grootste precisie te snijden in de meest uiteenlopende vormen. De nauwkeurigheid ziet u terug in de randen. Nabewerking van het kunststof is namelijk niet nodig. Dit maakt dat wij zeer efficiënt werken.

Lasersnijden van diverse kunststoffen
Bij Fleva Products kunnen wij voor u diverse kunststoffen lasersnijden. Hierbij kunt u denken aan PMMA, POM, HDPE, PP en nog vele anderen soorten kunststoffen. Wij beschikken over 2 lasermachines die dagelijks diverse complexe vormen lasersnijden uit kunststoffen.

Door te lasersnijden kunnen wij in een korte periode tegen een concurrerende prijs een perfect afgewerkt kunststof product afleveren.

De voordelen van het lasersnijden van kunststoffen
-Zeer snel en flexibel;
-Er treedt nauwelijks tot geen braamvorming op;
-Weinig materiaalverlies;
-Biedt een grote vormvrijheid;
-Geen opspanning van het materiaal nodig.

Steeds meer bedrijven uit diverse branches zoals de automotive en machinebouw ontdekken wat de voordelen zijn van het laten lasersnijden van hun kunststof halffabricaat of product.

Wilt u ook uw kunststof halffabricaat of product laten lasersnijden of wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.

No Comments

Leave a Reply

Alles over HPL / Trespa
HOE KRIJG JE CONTACT

CONTACT ONS


Email:

Email:

info@flevaproducts.nl

Telefoon:

Telefoon:

+31 (0)492 70 02 47

Adres:

Adres:

Papenhoef 21L
5737 BS Lieshout
Nederland

Naam *
E-mailadres *

Bericht *

Bestand

Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, dxf, dwg, ai, svg.

Algemene voorwaarden*
Ja, ik accepteer de algemene voorwaarden en privacyverklaring